1. Tuumasta toimeen

Olemme jo 7 vuotta asuneet 1959 rakennetussa loivassa rinteessä olevassa pienessä rintamamiestalossa. Koko ajan ajatuksemme on ollut laajentaa olemassa olevaa taloa. Ostimme tämän heti myyntiin tultua, koska sijainti oli hyvä ja tontti iso pääkaupunkiseudun mittakaavassa (2140 m2 Espoossa). Halusimme vanhan talon, jotta siinä on se oma fiiliksensä.

Virallisia neliöitä meillä on 70. Alakerrassa hiukan normaalia huonekorkeutta matalampi pukuhuone, saunatila ja vintillä myöskin matalampi avoin tila, joka on pääosin lasten tila. Asuin kerroksessa 1 makuuhuone, olohuone, keittiö ja vessa. Meillä on kolme lasta (2, 5 ja 7v tytöt) ja kaksi koiraa.

Seitsemän vuoden aikana on käyty viha-rakkaussuhdetta pienen tilamme suhteen. Rakennuskielto venyikin odotettua pidemmäksi (6,5 v). Tuona aikana päätimme laittaa talon kahdesti myyntiin. Tai ei edes myyntiin saakka. Kuvat otettiin ja heti soitettiin perään, ettei me myydäkään. Tuona aikana enemmän ja vähemmän aktiivisesti muokkasimme suunnitelmia ja pohjapiirrustuksia. Sitten yhtäkkiä kesällä 2015 tuli tieto, että kaavamuutosten valituskierrerumba joidenkin tahojen kanssa on ohi (tai ainakin meidän pienen alueemme suhteen) ja loppu vuodesta 2015 kaava nuijittiin ja meidän suunnitelmiimme tuli vauhtia. Nyt odottelemme rakennuslupaa, jonka pitäisi nettijärjestelmässä näkyvän aikataulun mukaan tulla meille kuukauden sisään. Vielä en pidätä hengitystä. Niin  monta käännettä tässä vuosen mittaan on tullut.

Pitääkin tehdä oma postaus luparumbasta. Nykyisestä ja aiemmin kokeillusta poikkeamisluvasta – joka on jo tarina itsessään.

Alkuperäinen ajatuksemme oli lohkaista tontista noin 1000m2 pois ja myydä. Myynti rahat (arvio voittoa noin 100 000€) oli ajatus laittaa laajennukseen. Onneksi emme ehtineet myydä, koska ajan kuluessa tuli selväksi, ettemme halua ketään meidän pihalle. Myydyksi ajateltu osa pihaa on ollut aktiivisessa käytössä ja tuntuisi liian vieraalta ajatukselta, että siinä oliskin talo. Nyt tontti sijaitsee kahdelta sivulta metsän laidalla ja näin sen kuuluu ollakin.

Tässä kuluneiden vuosien aikana on päästy voiton puolelle pikkulapsiarjessa ja minäkin palannut jo osittain töihin. Näin ollen meillä on myös taloudellinen mahdollisuus olla myymättä tonttia ja tehdä laajennus omalla budjetilla. Tavoitteisiin nähden rahaa voisi olla enemmänkin, mutta me olemme päättäeet toteuttaa suunnitelmamme tinkimättä rakentamisen tasosta ja saada talo näyttämään tyylikkäältä. Tässä siis on tämän blogin ydin. Ehkä se on hyväkin, ettei vielä tarkasti tiedä, mihin suohon sitä on itseään tunkemassa.

Tavoitteena laajentaa nykyiset 70 m2 kerrosalaa & 137 m2 kokonasialaa kaiken kaikkiaan 164 m2 kerrosalaa ja 328 kerrosalaneliötä sisältäväksi taloksi.

Tervetuloa mukaan seuraamaan projektiamme!

TaloUlkoaPiirros
Tavoite. Vanha talo noin puolesta välin vasemmalla ja uusi puoli hitusen korkeampi osuus oikealla.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s