3. Talon värin valinnan vaikeus

Aion pomppia ihan mielivaltaisesti ilman kronologista etenemää näissä jutuissani ihan fiilispohjalta 🙂 Siksi koitan otsikoida ja laittaa noita tunnisteita helpottamaan.

Talo on nyt siis keltainen. Ihan selkeän keltainen valkoisilla kulma- ja ikkunalaudoilla. Ensimmäinen ajatuksemme oli tehdä talosta sinisempi, kun laajennusta lähdettiin miettimään. Koska katto on mustan ruskea, se vaikuttaa valintaan. Meinasimme ensin vaihtaa koko katon, mutta vanhan puolen katto on kuitenkin verrattain uusi, niin on vähän rahan haaskausta repiä se pois ihan vain muuttaaksemme sävyä vähä toiseen suuntaan. Uuden osan katto tulee siis samaa Ruukin kattotilltä, kuin vanhan puolen uusittu kattokin.

Punainen on pois laskuista. Kuten myös vihreä. Jäljelle jäivät beige, harmaa ja sininen – miljoonassa tarjolla olevasta sävymaailmasta! Kyllä on meinannut olla pää sekaisin ja tarkka värisävy on vieläkin valitsematta. Päälinjaus on kuitenkin tehty.

NiceBeigePaintedHouse1
1. Tässä talossa kiva beige sävy. Kokonaisuus omiinajatuksiin ehkä vähän pliisu. Kuva Tikkurilan Maalitohtorin sivuilta.
TalonVari
2. Tässä enemmän harmaa beige, mutta meidän makuumme saisi olla vähän enemmän väriä. Kannustalojen Aurora, Heinolan asuntomessjen 2004 voittaja.
Talonvari2
3. Jotain tämmöistä mietimme sävyksi, mutta olisiko selkeä väri kuitenkin mustan ruskean katon kanssa toimivampi? Tämäkin on Kannustalojen talo, bloggaaja Johannaliinan koti.
TalonVari3
4. Tässä voisi olla lähellä sitä värimaailmaa, jota mietimme. Tämäkin on Kannustalojen talo.
TalonVari4
5. Olisi kiva nähdä maalikaupan näytepalalta tämän ja edellisen värisävyero. Punainen katto tekee oman lisänsä sävyn tunnistamiseen. Kannustaloilta tämäkin.
TalonVari5
6. Tämä menee jo liian voimakkaaksi (etenkin oranssin punaisen katon kanssa) meidän makuumme. Kannustalo taas 🙂

Minä tykkään noista Kannustaloista ja niissä toteutetuista väreistä yleisesti, niin sattuneesta syystä niitä on tässä kuvalistauksessakin esillä. Nykyajatus siis jotain 4. ja 5. suuntaista. Tosin en mene vannomaan, ettemme viime hetkellä kaupan hyllyjen äärellä otettaisikin vaikka tuota 3. sävyistä talomaalia 🙂 Yksi vahva peruste sinisävyiseen on se, että pihan kukat näyttävät monesti sieviltä sinertävää taustaa vasten. Etenkin, kun suurin osa on perinteisen cottage gardenin värimaailmaa.

Pihaan syksyllä 2016 rakennettu liiteri on valkoinen. Sen piti olla sen hetkisen ajatuksen mukaan talomme tuleva väri. Totesimme sen kuitenkin olevan liian kirkkaan valkoisen. Sopii kuitenkin hyvin tuohon ja tulevaan kasvihuoneeseen, joka rakennetaan siihen kylkeen. Tästä lisää myöhemmin.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s