4. Rakennuslupa

building_permit
Kuva lainattu täältä.

Kun ostimme tilan 7 vuotta sitten, täällä oli rakennuskielto tullut vähän aikaa sitten voimaan. Tai itseasiassa emme tienneet sitä, emmekä osaneet kysyä tai varmistaa semmoista silloin. Teimme ensin salaojarempan (josta lisää tuonnempana) ja kylppäritilat, joten laajennukseen tarvittavan rakennusluvan kanssa ei ollut kiire.

Aloimme kuitenkin tehdä suunnitelmia laajennuksen suhteen. Teimme (tai arkkitehtimme, appiukko) erilaisia versioita useampia. Ensin ajattelimme rakentaa ylöspäin rakentamattomasta vintistä kunnollisen toisen kerroksen. Tämä kaatui siihen, että emme voineet olla varmoja, kestääkö vanhan talon pohjan rakenne. Sitten tehtiin versioita taloa edestä päin katsottuna vasemmalle ja oikealle. Kirjoitan näistäkin lisää myöhemmin ja laitan kuvia eri versioista.

Odottelimme rakennuskiellon purkua, mutta kaiken maailman valituskierrettä ja jahkailuja eri tahojen suhteen tuntui riittävän. Jossain vaiheessa rakennuskieltoalue jaettiin kahtia. Laitoimme noin 3 vuotta sitten poikkeusluvan vireille, kun rakennuskieltoa jatkettiin. Kun poikkeamispäätöksen haku oli ollut noin 11 kk sisällä, meihin otettiin yhteyttä ja kysyttiin, että haluammeko viedä viimeiseen vaiheeseen. Ongelmia tässä olisi ollut se, että kuitenkin luvan lainvoimaisuuteen tulemiseen lisi voinut pahimmassa tapauksessa mennä 3-4 vuotta ja silti kalliimpi, vähintään 1600 € (Espoon Kaupungin taksat) olisi pitänyt maksaa kuitenkin heti. Suosittelivat odottaa noin kaksi vuotta, kun rakennuskiellon maksimiaika tulisi täyteen ja jokin mahdollisuus ainakin hakea normaalia lupaa.

Kesällä 2015 yhtäkkiä (tai ainakin tuntui tulevan ”yllättävän” nopeasti) kaavamuutos olisikn hyväksytty ja syksyllä 2015 sen valitusaika oli ohi. Tästä vauhdittuivatkin meidänkin suunnitelmamme. Piti alkaa lyödä lukkoon viimeisiä asioita pohjapiirroksiin ja teettää melututkimus, maaperästä kallion syvyys louhintaa ajatellen, kaiken maailman tarvittavia versioita piirroksista ja naapureiden kuulemiset. Yhdestä naapurista talon vanha emäntä kuoli vasta ja talon omistus erittäin sekalaisella perikunnalla. Onneksi riitti vain yhden ”pääperijän” nimi. Onneksi ehdittiin hoitaa tämä, koska se tupa myytiinkin heti perään.

Kun jätimme lupahakemuksen, tuli täydennyspyyntöihin vain yhden lisänaapurin kuuleminen. Tätä ei pitänyt olla aiemmin (poikkeamislupaan), koska emme ole rajanaapureita. Yksi numero piti olla ympyröity ja jokin piirros eri muodossa. Nämä hoidettiin nopeasti kuntoon.

Arvioitu luvan myöntämispäivä nettijärjestelmässä oli 22.2.2016. Eilen kuitenkin tuli mieluisa viesti: Rakennuslupa päätös on tehty.

MEILLÄ ON RAKENNUSLUPA!!!!!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s