6. Pihatupa

Ulkona11Nov09 (1)Rauhalan pihatupa on periaatteessa sievä. Välillä jopa harkitsin, että se pitäisi korjata. Ongelma on se, että joskus vuosia sitten (jo edesmennyt naapurin rouva, Rauhalan tilan alkuperäisten asukkaiden pitkäaikainen naapuri kertoi) vanhaa kattoa korjatessa vanha isäntä oli jättänyt sen suojaamatta pitkäksi aikaa sateeseen ja sitten vain rakentanut uuden katon päälle. Kattorakenteet ovat ihan pehmenneet. Koitimme tökätä jollain varrella, niin varsi upposi kattotuoleihin. Tuvassa myös haisee ihan järkyttävä home. Se on toiminutkin nyt hätäsäilönä mm. betonimyllylle ja joillekin jätteille, jotka laitetaan pois, kun tilataan taas jätelava. Isäntä meinasi jo sen purkaa. Haettiinkin purkulupa, mutta minä en antanut purkää siksi, ettei jää ihan kamala kohta pihaan ja toimii näkösuojana. Nyt sille on haettu uusi purkulupa ja se puretaan keväällä. Päästään tekemään pihatyötkin sitten samalla tuollekin osaa pihaa.

Kuva on otettu talolta päin. Etualalla näkyvä puska on jo revittu pois. Oli aika haasteellinen hulluna maasta versova mikälie rumennus.

Pihatuvassa oli alussa oma sähköliittymänsä, joka purettiin. Sieltä otettiin pois yhtään oleelliset jutut. 1950-luvun keittiö vietiin isäni luokse ja hän on sitä kunnostellut. Se tulee joskus johonkin, ehkä leikkimökkiin käyttöön. Puuliesi ja PorinMatti myytiin pois. Porin Matti muutti Savoon saakka johonkin 1800-luvun hirsitaloon, joka oli ihan purkukuntoisesta lähdetty hirsi kerrallaan entisöimään. Hienoa, että sai uuden elämän! Puuhella lähti isännän entisen työkaverin keittiöön. Hiukan harkitsin jomman kumman säästämistä, mutta olisivat kuitenkin joutuneet vain pihatuvassa lojumaan, enkä kyllä niitä enää kelpuuttaisikaan mihinkään. 🙂

Muutama pihatuvan ikkunan karmi lasineen on irrotettu talteen. Yhtä käytän somisteena. Kiva kuitenkin säästää jotain alkuperäistäkin.

LuminenPihaFeb2010 (2)Vanha isäntä (alkuperäinen) joutui kuuleman mukaan toisinaan asua pihatuvassa pitkiäkin aikoja, kun erittäinkin äkäinen ja dominoiva alkuperäinen emäntä isännän ulkoruokintaan ajoi. Siellä on myös asunut edelleenkin viereisellä kadulla asuva vanhempi rouva, jonka mies oli kauan sitten ollut kännipäissään väkivaltainen. Tämä rouva oli ottanut tyttärensä mukaan ja asunut välillä evakossa tuolla. Siellä on tupakeittiö ja huone sekä pieni eteinen. Jo puretussa liiterissä oli ulkohuussi.

Liesi (1) Liesi (5)Kamiina (1) Kamiina (2)

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s