7. Kodinhoitohuone, muutoksia, visioita ja pohdintaa

KHH

Esim tämmöiset Ikean Tyssedal ovet.

Tämä siis raakaversio kodinhoitohuoneestamme. Nyt on LVI-suunnitelmaa varten menossa lopullisten vesikalusteiden paikoilleen sijoittaminen. Minulla oli ajatus tilavasta kodinhoitohuoneesta makuuhuoneiden lähellä omalla sisäänkäynnillään ja tietenkin tassujen ja kuraisten kenkien yms pesupaikka. Nyt siis keskityimme tähän tilaan ja tehtiin pari muutosta:

  • Minä olin ajatellut että pyykkikone ja kuivausrumpu olisivat vierekkäin lattiatasossa. Isäntä on puhunut pesutornin puolesta. Päätettiin, että tulee torni tuohon, jossa nyt näkyy kuivausrumpu, eli vasemmalle takaseinälle. Sen viereen ikkunan eteen lavuaari ja pöytätasoa jatkuu yhden ala-kaapin verran lisää. Sitten tulevat kolme korkeaa kaappia, joista yksi on siivouskomero, yhteen ei ole vielä tarkkaa sisältösuunnitelmaa ja yhteen eteisen kaapin tyyppinen, johon voi laittaa vaikka kumpparit ja ulkovaatteet (lenkki/ulkoiluvaatekaappi).
  • Kurapesupisteen seinä tulee ylös saakka. Seinään ikkunan alle tulee alastaitettava ritilikkö (onko tämä oikea sana saati asia?), johon voi laittaa roikkumaan joko henkarille tai taitettuja vaikka kurikset, oma märkä takki tai mitä nyt vain, josta voisi vesi nokkua, eikä ole täysin puhdas. Pakko ihmetellä, että monessa kodissa on laitettu kuraritilä oven eteen avoimeen paikkaan, että eikö siitä käytännössä roisku kaikki rapa seinille? Sitä vielä mietin, että pitäisikö olla pieni kynnys allaskohdan ympärillä vai ei. Jos ei ole, saa oven edestä lastattua helpommin viemäriin vedet. Oven eteen ajattelin laittaa juuttimaton.
  • Suurin juttu tulee olemaan se, että tytöille ajateltu vanity unit (tuplalavuaari ja iso peili) tehdään nyt varauksella ja toteutetaan lasten ollessa isompia, lähellä teini-ikää. Varataan tuo tila nyt pyykinkuivatustelineille ja mille nyt voi tilaa tarvita. Tilalla on ehkä enemmän nyt arvoa ja käyttöä kuin peilauskohdalla. Peilejä ja lavuaareja tulee yllä useampia jo muutenkin, lähin tästä tilasta oven takana (pyykkikokeita lähinnä) tyttöjen kylpyhuoneessa.

Ulkonäöllisesti haluan kodikkaan ja huonemaisen tunnelman. Ideakuvia mm.nämä: Kuvat ja lähteen Pinterestistä omalta boardiltani, kliks! Nyt ehkä eniten mietin lattiakaakelia. Harmaa vai hiekan värinen? Alakuvan isosta neliölaatasta en niin perusta. Saisi olla hiukan rustiikkisempi. Yläkuvan laatta on paljon kivempi, mutta ei ihan just SE. Kaapit tulevat olemaan valkoiset, hiukan off-white ja todennäköisimmin Ikean kaapistoista. Meillä on nytkin eteisessä ja makuuhuoneessa Ikean kaapistot ja olemme olleet tyytyväisiä.

Yhteen alakaapeista alattelin sijoittaa integroidun silityslaudan. En pidä silittämisestä ja se lauta pyörii aina tiellä ja vie yllättävän ison tilan säilytykseen ja olen kokenut sen rasittavana vempaimena irrallisena. Tämmäisenä se voisi toimiakin. Onko jollain kokemuksia? Löytyy esim. Gigantistakin. Likapyykkikorit ovat vielä harkinnassa. Nyt meillä on kolme erillistä metallista lattialla olevaa pyykkikoria. Yhdessä pyyhkeet ja lakanat, vaaleat ja tummat. On toiminut aika hyvin, mutta voisivat olla vähän isommat. Ehkä kuitenkin myös kaapissa piilossa, mutta mahdollisimman helpot käyttää. Oikealla on jotain vähän siihen suuntaan. Nämä vievät nopeasti paljon tilaa. Haluan myös kaikkien kaappien mekaanisten toimintojen olevan sellaisia, että voin halutessani vaihtaa toimintoja ja ottaa tarpeen mukaan toisenkinlaiseen käyttöön.

Luulen, että valitsen kaakelit loppujen lopuksi niin, että menen hipeltämään niitä muutamaan liikkeeseen ja sitten joku tuntuu oikealta. Yleinen värisävy tulee olemaan harmaa, kivi, puu, valkoinen. Alla olevista ideakuvista ylemmässä on ehdottomasti kivmpi värimaailma ja fiilis. Tilan luulisin olevan riittävän valoista, kun on ikkuna, ovessa ikkuna ja pikkuikkuna kuranurkkauksessa.

Huomaatko jotain, mitä en ole osannut ajatella? Mitä itse muuttaisit omassa kodinhoitohuoneessasi? Mihin olet ollut tyytyväinen?

http://www.elementsofstyleblog.com/2014/05/my-renovation-the-laundry-room.html
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/7f/e5/36/7fe5360cfdab3dda8864b31ddd8aed49.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s