12. Talon pääty ja rakennusfirma check!

TalonPaaty

Siihen se sitten tulee.

Tämä on siis kadulta päin tänään otettu kuva Rauhalasta. Tuo pengerryskaari puretaan ja tuohon talon jatkeeksi laajennuksen suurin osa tulee. Täältä päin katsottuna tulee olemaan kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen ikkunat sekä yksi sisäänkäynneistä. Alaikkunat menevät nykyiseen autotaliin (varastoon), josta tulee minun puuhahuoneeni tulevaisuudessa. Tontti jatkuu täältä katsottuna talon taakse ja eteen reilusti. Oikealla etualalla näkyvät kuuset, jotka ovat levennyksen reunalla, jotka sanelevat laajennuksen kokoa ja muotoa. Toisaalta, tuleehan tuohon näinkin ihan riittävästi neliöitä lisää.

Jos tarkasti katsot, niin katon rajasta oikealta menee sähköt ilmajohtona. Se menee täysin vanhan tammen oksien seassa (tikapuut nojaavat). Valitettavasti tämä kaunis puu joudutaan kaataa laajennuksen alta. Samoin sen vieressä nyt näkyvä vanha rodo. Tosin se on puoliksi kuivunut. Se kukki meidän ensimmäisenä vuonna Rauhalassa upeasti.

Eilen löimme lukkoon rakentajien kanssa sopimuksen. Hyvä fiilis asian suhteen! Parillakin tutulla on menossa ihan älyttömät tilanteet, mihin on jouduttu huonojen rakentajien vuoksi. Toisella on talo väärin perustettu ja nyt muutama vuosi rakentamisesta ongelmat alkavat moninkertaistua. Toisella tehtiin ihan räiskien ja käydään oikeutta. Onneksi he eivät ola viimeistä erää maksaneet – toisaalta on mennyt niin järjetön määrä rahaa, aikaa ja vaivaa oikeusprosessiin, ettei ole enää voittajia. Kaikkea tätä ennaltaehkäistäksemme olemme koittaneet olla huolellisia rakentajien kanssa. Tämä firma teki meidän alakertamme ja olimme tyytyväisiä. 9.5. on tarkoitus päästä aloittamaan varsinainen rakentaminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s