16. Maalämpöpumppu

kollaasi_uusi
Kuva Lämpöässät

Siitä se lähtee. Ensimmäinen iso juttu nimittäin. Jo pitkään oli selkeä juttu, että maalämpö on meidän tuleva lämmitysjärjestelmämme. Toimittajista on tehty vertailua ja päädyimme Lämpöässään. Lämpöässä ei todellakaan voittanut hyvällä asiakaspalvelulla tai myyjän myyntitaidoilla vaan puhtaasti laiteteknisillä ominaisuuksillaan. Joutui nimittäin itse olla se aktiivisempi osapuoli. Tämä meinasi vähän ihmetyttää, kun kyseessä on kuitenkin monen tonnin diili. Ehdottomasti paras myyjä oli St1:llä. Lämpöässän maalämpöpumppu tuntui meistä paremmalta kuin St1:n  IVT:n yhdistelmä.

Toisaalta myös Lämpöässä on täysin kotimainen yritys ja vielä Etelä-Pohojalaanenkin, josta ei voi antaa kuin lisäpisteitä 😀

20160125_112822

Meidän pitää kaataa tämä ihana tammi ennen porausta 😦 Henkisesti siihen olen valmistautunut siitä saakka kun päätimme tehdä laajennusosan juuri tuohon kohtaan. Puu jäisi alle ja sen siirto olisi aika epätoivoinen yriys. Jos katsot kuva tarkasti, niin oikealta laidalta näkyy hyvin, kuinka nyt ilmasta kulkeva sähkökaapeli menee oksien seassa. Pitää huomioida kaataessa. Tämä on ollut yksi lempi kohdistani pihassa. Nappasin tämän kuvan tammikuulla.

Tehtiin isännän kanssa pari iltaa sitten tarkistuksia budjettiin ja käytiin kohta kohdalta huoneita läpi, paljonko mihikäkin on varattu rahaa ja tarkennettu niitä, jotka jo tiedäme. Isäntä on tehnyt loistavan excelin, jossa on kaikki mahdollinen eritelty ja on kaiken maailman pivot-taulukoita vaikka ja mitä. Hän on vertaillut hintoja ja tehnyt tarjouspyyntöjä moneen suuntaan. Nyt on sähköurakoitsijan kanssa asioista sopiminen myös loppusuoralla.

NetRaudassa on paljon talviraentajille tarjouksia ja tavoite on nyt saada tämän kuun aikana (voimasa 31.3. saakka) hyödynnettyä mahdollisimman paljon näitä. Olemme arviossamme hiukan yli budjetin, jossa tosin moni asia on arvio ja niihin on varatu rahaa hiukan oletettua enemmän. Jos siis saamme nipistettyä sieltä täältä euroja, on se aina kotiinpäin. Suurimmat rahaa vievät osa-alueet ovat rakenusmiesten palkat (noin 36 % budjetsta) ja LVI-hommat (noin 15%).

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s