17. Miltä meillä näyttää ennen remppaa?

Sain hyvän vinkin MJ:ltä aiemmassa postauksessa, että olisi mielenkiintoista tietää enemmän nykytilanteesta. Tässä ensimmäisenä olkkarista, joka on talon keskiössä ja tulee olemaan isossa roolissa laajennuksenkin myötä. Huom. Jos on ihmeellisiä kirjoitusvirheitä (lähinnä puuttuu kirjaimia välistä), niin jotain omituista on tapahtunut näppikselle. Se ei vain ota kirjoittaessa jokaista painallusta. Ärsyttävää. Kone ei ole vielä edes vuotta vanha.

Pohjapiirros ”pääkerroksesta”.

Olkkari1Ensimmäinen kuva on otettu eteisestä tulevaa laajenuspsaa kohden oviaukosta. TV-tason ja vasemmalla osittain näkyvän kaapin välistä mennään nykyiseen vanhempien makuuhuoneeseen (jossa Neiti 2v myös nukkuu) ja laajenuksen käytävä menee about seinän ja sydän taulun välistä. Meidän makkaristamme tulee TV-huone. Pitkään ajattelin, että oviaukkoon tulisi ranskalaiset ovet. LÄhdemme kuitenkin avoimesta tilasta ja ehkä tarvittaessa tehdään kevyt seinä ja ovet. Käytävän oviaukkoon tulee lasiovi.

20160318_164252
Alkuperäinen ovi vanhempien makkariin ja tuleva TV-huone. Telkkarin takana oleva seinä siis poistuu ja tila avartuu.

20160318_164216

Laajennusosasta vanhalle puolelle päin. Taustalla näkyy ihana lntutapetti, joka menee vintille vievien portaiden reunustaa. Mietin aimmin pitkään, minkä tapetin tuohon otan ja hiukan riskillä valitsin noin kirjavan kuvion Laura Ashleyn mallistosta. Taitaa olla paratiisilintu. Tykkään siitä kovasti edellen! Tuon sormitaulun löysin joskus Ikeasta ja tykkään siitäkin kovasti. Nykyinen ruokapöytä on vanha ovi laitettuna pirtin pöydän jalkoihin. Ostin sen ja beige-valkoiset tuolit muutama vuosi sitten Huuto.netin kautta. Joku nainen oli tehnyt sen ihan myyntiin. Pidän siitäkin. Ajattelin laittaa sen tulevaan askartelutilaani vanhaan autotalliin. Tähän on suunnitteilla uusikin ruokailutila, mutta pöytä ja tuolit uusitaan. Takan uusimista ollaan mietitty pitkään. Se ei ole vanha, täysin siisti ja toimii moitteettomasti. Ajatuksissani oli valkoiseksi slammattu tasainen ihan kattoon saakka ulottuva takka, jonka eteisen puoleisessa sivussa olisi leivinuunin luukku. Tehdään kuitenkin niin, että tuetaan ja varaudutaan painavampaan takkaan tulevaisuudessa, mutta ei nyt lyödä tuota nurin. Takan ovat edelliset asukkaat vaihtaneet. Tuohon sormitaulun seinälle haaveilen perinteisestä astiakaapista.

20160318_164244  Tässä näkyy lipaston kulma paremmin. Sen takana oleva seinä molempiin suuntiin kaadetaan ja siitä tulee avokeittiö äkyviin. Lattialla olevan legoämpärin vieressä oleva seinä tulee olemaan työtasoa ja siihen pari baarijakkaraa. Ajatuksissa aamupalapöytä ja tarjoilupöytä ruokapöydälle tarvittaessa. Eli avautuu kovasti. Odotan innolla, että saadaan tuo takan vieressä näkyvä Neiti 5 veen vaatekaappi pois olkkarista!

Tiistaina aloitetaan poraamaan maalämmön reikää! Ensimmäinen iso konkreettinen asia kohti pitkän haaveen todellistumista!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s