18. Tapahtumarikas viikko takana

IMG-20160322-WA0000Meille porattiin maalämpökaivo 🙂 Poraaja oli nuori kundi, jolla paloi koko toimen piteen ajan rööki huulessa. Taukoamatta. Ainakin 5 tuntia. Onneksi meillä on tuo pihan ajoväylä iso, niin ei ollut tuollakaan autolla ongelmia tulla pihaan ja päästä pois.

Kaivo porattiin 230 m syvyyteen ja täysin kalliota koko matka. Kuitenkin oli kuulemma melko pehmeää ja nopeaa porata. Vettä ei tullut juuri lainkaan. Myöhemmin tulee toinen porukka jatkamaan hommia tästä eteenpäin.

20160323_130115.jpgSitten olikin tapahtumarikkaat 24 h: yksi perheenjäsen ambulanssilla sairaalaan – yöllä (onneksi akuutti hoito auttoi), yksi ison päähaavan vuoksi kiireellä ommeltavaksi ja yksi oksentaa pitkin sänkyä – yöllä tietenkin. Tämän rupeaman jälkeen olikin aika rauhoittua pääsiäisen viettoon.Tai rauha oli kaukana, kun otettiin mukaan punkkua, juustoja jne ja lapset. Naapureillakin oli punkkua, juustoja ja lapsia 😀 Kiva ilta oli 🙂

Pääsiäinen on tähän mennessä pitänyt sisällään laajennuksen kohdalla olevan tiilimuurin purkua, joka jatkuu huomenna. Näistä kivitiilistä (vai mitä nyt virallisesti ovatkaan) ovat edelliset asukkaat tehneet aika pitkän kaarimuuripengerryksen ja kolmen ison kukkapenkin reunat. Niihin ovat käyttäneet useamman tonnin rahaa. Minua vähän tuo punertava väri tökkii. Pitää kuitenkin pinota hyvin ja säästää, josko olisivat tarpeen, kun pihaa rakennetaan. Ehkä joskus ensi vuonna. Pihatupa on myös pian tyhjä tavaroista, jotka ovat olleet siellä säilössä. Pakko tunnustaa, että siellä on hirmu kasat rojua. Onn ollut odottamassa sitä, kunnes mökki puretaan ja tulee jätelava pihaan. Nyt siis maatöiden alku alkaa pihatuvan jyräyksellä. Sen tulee kone kaatamaan ja kauhoo suoraan jätelavalle. Sitten pihatuvan kohdalle siirretään maata laajennuksen kohdalta (tiilimuurin kohta). Muu osa pihaa on jo täytetty ja tasoitettu pian 3 v sitten ja nyt tämä etualapiha tasataan. On siis odottanut tämän projektin vauhtiin pääsyä.

Tänään tehtiin reissu Bauhaussiin hakemaan yksi erä kaakeleita. Olemme aikanaan ostaneet sieltä 30×30 kivilaattaa alakerran pukuhuoneeseen ja käytimme myöhemmin samaa eteisessä. Olemme tykänneet siitä. Se on poistumassa valikoimasta ja piti pitää huoli, että saamme sitä tulevaan kodinhoitohuoneeseen ja vanhan autotallin lattialle. Halusin sinne kaakelin, koska tarkoitus on pitää siellä koiria ja toivottavasti pentuja, niin pitää olla helppo pitää puhtaana ja kestää pesua. Illalla vielä palaveerausta LVI-suunnittelijan kanssa. Suurin dilemma itselläni on tällä hetellä päättää minun ja isännän makuuhuoneen en suite -bathroomin tyyli. Löysin hyvän ledvalokouruidean kattoon, josta myös lisää myöhemmin.

Haimme myös kasan lamiinaatteja lattialle ihmeteltäväksi. Näistäkin lisää pian 🙂

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”18. Tapahtumarikas viikko takana

  1. Kannattaa tehdä yksi esteetön sisäänkäynti ja mahdollisimman esteetön asuin kerros niin säästyy myöhemmin muutostöiltä, jos siis pitkään asutte niin kuin olen ymmärtänyt.t.pyörätuolia käyttävä

    Tykkää

    1. Kiitos viestistäsi! Noissa sisätiloissa on ne ”ympyrät” tilaa, että mahtuu pyörätuolillakin. Totuus on kyllä se, että JOS joku meistä pyörätuoliin päätyisi, niin isoja muutoksia pitäisi tehdä.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s