20.Maatyöt vauhdissa

Ollaan vedetty hommia ihan hulluna taas. Etenkin isäntä. Heillä on töissä hektinen kausi ja illat hän on hoitanut jotain laajennusprojektiin liittyvää ja nyt viime päivät ollut lapiomiehenä maatöissä. Minä pääasiassa lasten kanssa tai viime viikonloppuna appivanhemmat olivat taas korvaamattomana apuna. Minä tyhjäsin autotallia hullun lailla ja organisoin pihavarastoa niin, että sinne saatiin kaikki mahtumaan. Sanonkin, että olen hyvä pelaamaan tetristä ja tämä jos mikä on ”real life tetris”. Kantamista riitti autotallihommissa. Siellä on ollut Rauhalaan muutosta saakka tavaraa, mm valokuvalaatikoita ja sun muita ei-niin-usein-tarvittavaa. Ja ihan pikku juttu ei ollut uuden keittiön siirtäminen. Siinä sivussa siivosin kukkapenkit ja levitin kerroksen uutta multaa, siivosin kahdesta kaivettavasta kukkapenkistä patjarikot pois ja haravoin nurmen.

Viikonloppu aloitettiin louhinnalla. Perjantaina tuli kissoistaan paljon kertova konsultti tarkastamaan talomme ja naapurin tyhjänä olevan talon mahdollisten louhinnan aiheuttamien vaurioiden varalta. Kierrettiin nurkat ja materiaalit joka huoneesta sisältä ja ulkoa.

Lauantaina aamulla klo 7 alkoi pihaan autoa ja ukkoa. Kauaa ei nokka tuhissut, kun oli kallio palasina.

20160407_201622
Oikealla kuopan etualalla näkyy louhittava osuus.
20160415_182808
Kuulemma kaupungin parhaan tykittäjän masiina.
20160416_134802
Louhinnasta irronneiden lohkareiden poisvientiä.

Samalla kaivettiin piha poikki ja laitettiin viemäriputket ja vesiputket. Tuossa kuopan toisella puolella on tasainen pala kallion lohkaretta, joka säästettiin. Siitä keksitään jotain kivaa pihaan. Jossain vaiheessa.

20160416_171833

Autotallin tyhjäys loppumetreillä. Tuo vasemmalla näkyvä sivusta vedettävä laveeri on odottanut pitkään käyttöä. Sen kanssa piti miettiä, mihin laittaa ja mitä tehdä. Paikka löytyi kuitenkin varastosta. Pitäisikö se myydä? Maalata valkoiseksi?

Sen alla näkyvä laatikko oli minun muistojeni laatikko, jonne ne f***n hiiret olivat menneet perimään ja muumioitumaan. Ja tietty kakanneet ja pissineet 😦 Onneksi sain paljon pelastettua. Siellä oli mm. paljon valokuvia ja kirjeitä, sekä päiväkirjoja.

20160417_191759

Tuonne taakse ajattelin koiratilaa, laveerin kohdalta suunnilleen tulee oviaukko sisään. Lumilingon kohdalle tulee ompelupöytä. Oikealle jotenkin pöytä ja tuolit.  Tuo lattia kaivetaan pois ja sen avulla saadaan lisää huonekorkeutta. Tuon edellisen kuvan näyttämälle oviaukolle laitetaan iso liukuikkuna. Siis koko tuon aukon kokoinen ja eteen tulee pieni terassi. Odotan innolla tämän tilan valmistumista!

20160417_191808

Autotallin ainakin pitkät sivut pitävät betonikerroksen alla tämmöistä vanhaa tiiltä. Ensimmäinen ajatukseni oli nakutella betonikerros pois ja kaivaa tiiliseinä esiin. Ei taida kuitenkaan olla mahdollista. Ainakin laajennuksen puoleinen seinä tehdään uusiksi.

Isäntä pääsee käymään poikien kanssa Lontoossa viikonlopun ja tekee hänelle ihan hyvää saada pieni irtiotto. Pian jatketaan taas vauhdilla.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”20.Maatyöt vauhdissa

 1. Olette kyllä paljon jaksaneet tehdä. Mielenkiintoista seurata.
  Muuten siitä esteettömästä sisäänkäynnistä niin eikö sellainen ole pakollinen nykyään?
  Löysin tälläisen artikkelin. http://www.rakentaja.fi/artikkelit/11696/esteeton_sisaankaynti_.htm

  Voi myös olla että olen ymmärtänyt väärin mutta ottakaahan selvää. En halua mitenkään pelotella, teidän piirrustukset näyttävät todella hyviltä. Teille tulee kaunis talo jossa varmasti riittää auttajia jos joku huonompi jalkainen tulee kylään.

  Tykkää

  1. Kiitos viestistäsi! Uskoisin meillä olevan asian kunnossa määräysten osalta. Ei olisi muutoin mennyt arkkitehdin-muiden suunnittelijoiden-rakentajan-KVvastaavan ja rakennusvalvonnan prosessissa läpi. Linkin takaa taisi löytyä Jeldwenin mainosartikkeli 🙂 Ihan eri tavallahan pitäisi koko talo suunnitella, jos nyt olisi ajateltu esim. pyörätuolin kanssa elämistä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s