Aikataulu

2/2016 Rakennusfirma – check! Loppukuusta saimme detaljit rakentajan kanssa sopuun ja lukittiin hommat. Rakennesuunnittelija – check myös. LVI-suunnittelu – check!

2/2016 Rakennuslupa saatu! Viimeiset hionnat vesikalusteiden sijainneille ja LVI- ja rakennesuunnittelijat töihin. Maalämpöyritysten kilpailutus viime metreillä. Tuleva rakentaja tavattu. Näistä lisää, kun sopimukset ovat valmiit. Sisustustyylien hiontaa.

1/2016 Rakennuslupahakemus sisään

2015 Hioimme piirustuksia ja suunnitelmia tavoitteena heti vuoden vaihteen jälkeen jättää rakennuslupahakemus sisään Espoon Kaupungille. Isäntä kävi tapaamassa alueemme vastuuhenkilöä ja otti ylös listan tarvittavista asioista. Aloimme hoidella naapureiden kuulemisia, melulaskentoja, maaperän kartoitusta (isäntä ja Appi kaivoivat itse kuoppia maahan ja totesivat kallion tulevan vastaan pian = louhintaa)

Loppuvuodesta 2015 pankkien kilpailutus ja raha-asiat valmiiksi. Vanha pankkimme LähiTapiola (S-Pankki) ei innostunut laajennuskohteestamme ja niin loppui asiakkuutemme. Vanha pankkimme Nordea ei vastannut yhteydenottopyyntöihin. Uudeksi pankiksemme valikoitui Osuuspankki. Heiltä löytyi tukea ideallemme ja halua lähteä mukaan. OP-kiinteistövälityksen edustaja kävi arvioimassa talomme ja teki suunnitelmien perusteella arvion valmiin talon arvosta. Saimme kiitosta hyvin tehdyistä materiaalivalinnoista ja laadukkaista ratkaisuista, joita tähän mennessä olemme tehneet. Lämmitti mieltä ja varmasti auttoi virkailijamme tukemista projektiamme kohtaan 🙂 Alkuun siis ajattelimme myydä osan tontistamme ja rahoittaa sillä laajennuksen. Päädyimme kuitenkin pitämään koko tontin.

Ostimme Rauhalan Tilan alkuvuodesta 2009. Olimme juuri myyneet oman edellisen kotimme ja meillä oli uusi lainatarjous olemassa. Olimme käyneet katsomassa kymmeniä vanhooja omakotitaloja PK-seudulta ajatuksenamme remontoida ja muokata olemassaoleva mieleiseksemme. Isäntä kävi kaverimme kanssa ensiesittelyssä, itse en päässyt paikalle. Teimme samana iltana täyden hinnan ostotarjouksen. Niin teki myös muutama muu. Me olimme ensimmäisiä ja saimme talo. Taloon oli jo tehty uusi katto, uudet ikkunat ja ulkovuoraus – paljon oli tekemättä. Tontin koko ja sijainti pääkaupinkiseudun kehittyminen huomioiden olivat ratkaisevat tekijät. Muutimme Rauhalaan huhtikuussa 2009.

 

Advertisement