2. Jo tehtyjä juttuja -sauna ja pukuhuone osa 1

AlkuperainenAlakerta

Tämmäiseltä alakertamme näytti, kun talon ostimme. Ei ihan sisustuslehtimateriaalia 😀 Tuon vihreän lämminvesivaraajn siirsimme seinän toiselle puolelle varastoon. Sauna revittiin ihan paljaaksi, kuten pukuhuone. Kuva, jossa lukee ”tuleva kodinhoitohuone” ei koskaan tullut kodiinhoitohuoneeksi vaan siitä tehtiin pukuhuone. Putki oli wc:n viemäriputki, joka sai luvan vaihtaa kulkureittiään. Ilmalämpöpumppu oli kiinni sen aikaa, kunnes saimme lattialämmityksen toimintaan.

Ikkunat olivat alkuperäiset, jotka päästivät kylmää ilmaa ihan kunnolla läpi.

PiikkaustaRauhalassa
Isännän tyylinäyte piikkaamisesta.

Tila oli matalahko, koska ala menee kallio. Ensimmäinen urakka oli ensin piikata lattia tuosta vanhasta ”pukuhuoneesta” ja käsin louhia kalliota pois. Samalla vahvistettiin perustuksia ja hiottiin seinät tasaisiksi. Tuona aikana oli syksy. Talossa pieni lapsi ja kolme koiraa. Pesin koiria kastelukannun kanssa ulkokuistilla ja laosi kylpi keittiön tiskialtaassa. Itse vedettiin kumpparit jalkaan ja tuonne saunan puolelle suihkuun. Suihkussa oli myös ihan hemmetin kylmä, kun ikkuna päästi kylmät sisään eikä ilmalämpöpumpun teho tietenkään saunan puolelle yltänyt.

Picture 2078
Nykyinen pukuhuone ja sisäänkäynti nykyiseen pieneen varasto/kodinhoitohuoneeseen.

Muutaman kerran tuona aikana vilahti mielessä, että mihinkökähän suohon sitä on itsensä laittanut… Pakko oli tehdä paljon itse, että silloinen budjetti riittäisi kaikkiin, mitä ajateltiin ensimmäisenä toteutettavan.

Alemmassa kuvassa näkyvä varastitila oli ihan jrkyttävä romuvarasto! Edellinen omistaja jätti sinne vaikka ja mitä. Oli kaikkea sairauskertomuksista, revityistä kuvista linnunruokasammioon. Siinäkin oli oma urakkansa tyhjätä tavarat ja repiä hyllyt seiniltä.

Kun oli tila saatu louhittua ja tyhjättyä, tuli palkkaamamme yritys mukaan kuvioihin ja he rakensivat tilan valmiiksi.

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”2. Jo tehtyjä juttuja -sauna ja pukuhuone osa 1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s