14. Kaakeleista ja kalusteista

Kaakelikeskuksen sievä marrakesh-laatta, joka voisi olla tyttöjen kylppärin lattialla.

On tästä jo varmaan viikko, kun kävin pienellä laattakierroksella. Ja ei, kyse ei ole baarin jälkeisestä tai vatsatautikierteestä. Ensin poikkesin Konalan Kaakelikeskukseen. Pakko sanoa, että ei ollut meno muuttunut sitten viime käynnin. Vaikka myyntipiste on kohta sisäänkäynnin lähellä ja siinä parikin naista, kumpikaan ei katsettaan nostanut tai heitä sanonut. Aikani siinä tutkailin kaikkea, kunnes tuli tarve saada vähän lisätietoja. Jouduin kuikuilla ja kauempaa liikkestä pitkällä katseella henkilökuntaa, ennenkuin toinen tajusi mun ajatukseni. Katkelmia keskustelustamme: ”Kauanko kestää toimitus, jos tilaan jotaintiettyä laattaa”? Myyjä: ”Tuossa lapussahan lukee, onko se varasto tuote”. ”Ok, tarkoittaako se sitä, että tuotetta on valikoimassa toistaiseksi ja saatavuus edes jollain lailla taattu?” ”No en minä sitä voi taata, että jos joku tulee ja ostaa ison erän tai kaikki pois.” Selvä juttu. Löytyisikö teiltä turkoosia laattaa? Sellaista aaltoileva pintaista olin ajatellut. Löysin yhtä, mutta 159 €/ neliö on vähän turhan  paljon. Entä kiven väristä lattialaattaa kylpyhuoneeseen?” Myyjä kuljettaa minua toisaalle. ”On meillä näitä tämmöisiä harmaita kivilaattoja, mutta ne on varmaan kyllä sulle liian kalliita…” Kuljetan myyjää vielä yhdelle malliseinälle, jossao li mieleisen näköistä marrakesh-laattaa. ”Tässä toisessa on selvästi samaan malliin yksiväristä ja tuollaisia reunoja. Olisiko tähän?” ”No ei siinä näytä olevan.” Jumankauta! Jos ei tuolla olisi se yksi marrakesh-laatta, joka miellytti, niin pitäkööt tunkkinsa! Liekö myyjät provikkapalkalla ja vain jotkut jättihankkeiden rakennuttajat niitä ”sopivia” asiakkaita ja minä joka menin vielä ilmaisemaan, että 159 euron neliöhinta oli aika kova…

RTV:llä kävin mutkan Petikossa. Kukaan ei tervehtinyt tai kiinnittänyt mitään huomiota käyntiini. Eikä sillä, lattialaminaattia olisi ollut, mutta sitä ei tarvitse ostaa vielä. Saatiin Rakentaja-messuilta -20% kupongin, joka oli helmikuun ajan voimassa. Käyttämättä jäi.

20160226_135745
K-Raudan hiukan aaltoileva pintainen kaakeli keittiöön?

Vantaanportin K-Raudan parasta antia oli tämä. Ehkäpä keittiön seiniin juuri Se Oikea. Tämmöistä ja about saman hintaista kun olisi löytynyt (tai vielä löytyisi), niin tyttöjen kylppärin Plan A-versio voisi toteutua. Tuo marrakesh on se Plan B. Hanoja myös tutkailtiin tuolla K-Raudassa. Tuo pyöreämmän muotoilun omaava Oras voisi olla kodinhoitohuoneessa ja kylppäreissä.20160226_111441

20160226_133510
bauhaussin hana. Kelpaisikohan keittiöön?

Samalla K-Raudan keikalla mentiin koko perheen voimin myös Tammiston Bauhaussiin. Tosin vaati ensin tankkauksen mäkkärissä, jotta kyettiin jatkamaan kierrosta. Hanoja tutkittiin tuollakin. Keittiön hana on ollut avoimena. Ensin ajattelin, etten ihan mitä tahansa romanttis-tyylistä halua, mutta tässä tykkään tuosta hanan avausmekanismista. Tuo ”nevahööd” -merrki vähän arveluttaa. Tai emmä tiedä onko tuo Camargua niin nevahööd jos minä en sitä tunnista. Pitää selvitellä käyttäjäkokemuksia.

20160226_135946
Bauhaussin tiiliverhoilun näköinen laatta.

Bauhaussin kaakeliosaston myyjälle täytyy antaa pisteet. Sai romutettua mun vision, mutta silti jäi hyvä filis, että sen teki. Kerroin visiostani kivitiiliseinästä ja millaiseen olin päätynyt, että olisiko ollut vinkata pariksi valkoista laattaa suihkutilan reunoille. Hän sanoi heti, että jos laattaa eii voi saumata, se kerää kaiken lian ja shampooloiskeet ja on ajanmyötä aikamoinen bakteeripesä. Selvä juttu. Back to the drawing board! Myyjä näytti saumattavista tiilityylisistä versioista tämän, josta kyllä tykkäsin. Tosin ihan eri tyylinen, kuin mikä oli mielessä. Mitä enemmän tuota katsoo, tykkään siitä, mutta en saa kokonaisuutta visioituna mieleeni.

20160226_134818Olin myös ajatellut tämmäistä jokikivi ”bebbels” kivilaattaa suihkutilan lattialle meidän master bedroomimme suihkutilan lattialle. Aikamoisia hintaeroja paikasta riippuen. Onkohan jotain käytössä selviäviä laatueroja? Kannattaako näissä maksaa neliöhintaa lisää laadun takaamiseksi? Onko jollain kokemusta näistä?

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s